Historien om Molino.se


Molino - vad betyder det egentligen?
 En fråga som jag under de senaste månaderna stött på fler gånger än jag på mina tio fingrar kan räkna. Förhoppningen med denna text är att jag ska kunna sudda bort all förvirring kring hur moderbolaget Ute & Inne kunde få en dotter med namnet Molino Interiör AB. Låt oss backa bandet lite, så ska snart alla frågetecken vara ett minne blott. 

Sen unga dar har min pappa järnhandlarn' huserat vid Melleruds torg, i en butik som funnits sen 1890. Ja, tänk er alla proffs och förvirrade hemmafixare som satt foten i vår Järnaffär på Nygatan 7 i Mellerud. Men allt har sin tid och förändringarnas bris kom 2008 då all spik o skruv skulle byta adress och nya tider var på väg in. För många var det vansinne. Man ska inte förändra på det viset. Hur ska detta gå. Muttrandet höll i sig en lång tid framöver då järnaffären byggdes om till inredningsbutiken som fick namnet Ute & Inne. Tavlan på kontoret med citatet "Var inte rädd för förändring. Var rätt för bristen på förändring" kändes mer passande än någonsin.

Idag, 10 år senare, är Ute & Inne en mycket uppskattad butik på Melleruds torg där hela familjen kan shoppa. Under största delen av detta decennium har jag, järnhandlarens dotter, samlat på mig kunskap, erfarenhet och perspektiv uppe i vår kära huvudstad som jag nu investerar i vår nästa satsning: Molino.se. Hemsidan som kompletterar vår fysiska butik på Melleruds torg. Förändringarnas vindar är helt klart på besök igen - men den här gången spelar vi på hela vårt avlånga land som spelplan. 

Så, hur kom då ordet molino in i bilden? Molino är det spanska ordet för väderkvarn. En konstruktion som drivs av vinden och förvandlar ett element till ett annat. En förvandling som vi känner igen oss i på två plan. Först och främst vill vi förvandla hus till hem. Sätta färg och form på din vardag innanför och utanför husets fyra väggar, så att du känner dig som hemma. Men vi blickar också tillbaka och känner igen oss i hur vi förvandlat ett element till ett annat. Precis som vi gjorde när järnhandeln blev till inredningsbutik och i skrivande stund när vår fysiska butik blir till e-handel. En förvandling som känns helt rätt - ändå ut i alla mina tio fingrar. 

Hoppas ni vill följa med oss i framtidens vindar, 
// Petra, järnhandlarens dotter 

P.S låt oss inte glömma att spanska är ett globalt språk som passar fint när vi känner för att blåsa iväg utanför den blågula spelplanen ;) 


  • mats bondesson

    Efter tips av Edvard hitta din trevliga hemsida lycka till!!


Lämna en kommentar

Kommentaren måste godkännas innan den publiceras