3 sätt att inreda med konstväxter

Vi har tjuvstartat våren med en hel uppsjö av snygga snittblommor, blad, kvistar och andra växter i härliga färger - både på hemsidan och i vår butik Ute & Inne i Mellerud.

Färska blommor i all ära men tyvärr håller de ofta inte mer än ett par dagar. För att guida er i hur man sätter ihop en snygg bukett som håller sig för evigt kommer därför här en inspiration-boost där vi visar tre olika buketter i olika stilar.

Tips! Välj gärna en hög vas och var inte rätt för att få höjd på buketten, det ger ett lyxigt och stilsäkert intryck. Alla kvistar går att böja för att anpassa höjden på buketten. 

Inspiration 1 | Bukett i vårens tecken
Vår första bukett går i rosa toner där en underbara magnolian i rosa och vita färger (endast tillgänglig i butik) kombinerats med chrysanthemum i ljusrosa och vit pion. Som bas har vi valt eucalytus och adiantum

bukett med konstgjorda rosa blommor
bukett med rosa toner av konstgjorda blommor

Inspiration 2 |  En färgstark detalj
I bukett nummer två spelar en färgstark protea huvudrollen och ger ett trendsäkert intryck. Den kombineras med två mindre utstickande proteablommor, eucalyptus i röda/lila toner och en färdig bukett som går i något mer jordnära färger. 

 

Inspiration 3 | Den trendiga buketten 
För dig som inte vill köra all-in på ljusa färger utan har mer mörka, gråa toner i hemmet är det här buketten som passar. Den pampiga kronärtskockan ger ett trendigt intryck och går väl ihop med hortensian i lila/gröna toner, gräset med 'cigarrerna' och tistel (tillgänglig i butik). Som bas har denna bukett adiantum och humle
 

Säkra kort att ha som bas i en bukett: 
 Eucalyptus
 Adiantum
 Muehlenbeckia
 Ormbunksblad
    Hoppas du känner dig inspirerad och redo att sätta ihop din alldeles egna bukett . med just dina favoriter.  // Petra 

    Lämna en kommentar

    Kommentaren måste godkännas innan den publiceras